Područni uredi

Međunarodna suradnja – radni posjet predstavnika PUZS Sisak i Gospić Unsko-sanskom kantonu

17. svibnja 2011. godine nastavljena je međunarodna suradnja sa Republikom Bosnom i Hercegovinom, Unsko-sanskim kantonom, sastankom u Bihaću.

Na sastanku su bili nazočni predstavnici PUZS Sisak (pročelnik Željko Prpić i načelnik ŽC112 Nikola Krizmanić), predstavnici PUZS Gospić (pročelnik Joso Živković i pročelnik GSS Gospić Alen Zorić) a ispred Unsko-sanskog kantona domaćin je bio Sead Aljić, kantonalni direktor Civilne zaštite.
Ovo je bio uzvratni posjet na poziv kolega iz civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, budući su, u prvom posjetu, oni bili gosti a domaćin je bio Područni ured za zaštitu i spašavanje Gospić.
Cilj sastanka je bio suradnja i pružanja uzajamne pomoći u slučaju prirodne, tehničko-tehnološke ili ekološke katastrofe ili nesreće, pošto Unsko-sanski kanton graniči sa četiri hrvatske županije (Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Ličko-senjska i Zadarska).
Predstavnici PUZS Sisak i Gospić su se upoznali sa radom njihovog operativno-komunikacijskog centra i dogovorili uspostavu suradnje u slučaju prevrtanja cisterni sa opasnim materijama u rijeku Unu, koja je 2008. godine u BiH proglašena Nacionalnim parkom. Suradnju u slučaju visokog vodostaja rijeke Une. Suradnju u potražnim akcijama GSS u pograničnom dijelu kao i daljnju suradnju oko prisustvovanja na vježbama koje organizira jedna od strana i na kraju organizacija zajedničkih vježbi u pograničnom dijelu.

Priloženi dokumenti: