Područni uredi

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu pravilnika o načinu rada u aktivnostima radijske komunikacije za potrebe djelovanja sustava civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama

duzs

Državna uprava za zaštitu i spašavanje provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu pravilnika o načinu rada u aktivnostima radijske komunikacije za potrebe djelovanja sustava civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama, od 25. siječnja do 15. veljače 2017.

Ovim se Pravilnikom propisuju način rada u aktivnostima radijske komunikacije za potrebe djelovanja sustava civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama, kao i jedinstveni postupci poslužitelja sredstava veze i korisnika veze kada izravno rukuju uređajima. Pravilnik se odnosi na sve korisnike sustava radio komunikacija tijekom provođenja mjera i aktivnosti sustava civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama na području Republike Hrvatske. Odredbe ovog Pravilnika odnose se na operativne snage sustava civilne zaštite iz članka 20. Zakona o sustavu civilne zaštite.

Za povezivanje operativnih snaga i sudionika sustava civilne zaštite i za njihovu međusobnu koordinaciju u provođenju mjera i aktivnosti sustava civilne zaštite koriste se radijske mreže prema pokrivenosti, kvaliteti, propusnosti i kapacitetu mreže:
1. TETRA radijska mreža korištenjem mrežne infrastrukture MUPNet TETRA radiokomunikacijskog sustava
2. Satelitski radiokomunikacijski sustav
3. Analogna radijska mreža Državne uprave za zaštitu i spašavanje
4. Digitalna radijska mreža DMR radijska mreža Državne uprave za zaštitu i spašavanje
5. Kratkovalna radijska mreža Državne uprave za zaštitu i spašavanje
6. Analogna radijska mreža Hrvatske gorske službe spašavanja

Pozivamo predstavnike zainteresirane javnosti da svojim komentarima sudjeluju u navedenom savjetovanju i daju svoj doprinos većoj kvaliteti i otvorenosti u izradi Pravilnika. Uključiti se možete na poveznici https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=4614.

Priloženi dokumenti: