Područni uredi

Poziv na dostavu projektnih prijedloga

duzs

Poziv na dostavu projektnih prijedloga

Unutar Mehanizma Unije za civilnu zaštitu 8. ožujka 2017. otvorit će se poziv na dostavu projektnih prijedloga za projekte prevencije i pripravnosti u području civilne zaštite i onečišćenja mora

Europska komisija će 8. ožujka 2017. godine službeno otvoriti poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Mehanizma Unije za civilnu zaštitu za 2017./2018. godinu.

Ovaj natječaj podijeljen je na dva područja, područje za projekte prevencije i područje za projekte pripravnosti u okviru civilne zaštite i onečišćenja mora. Svako imenovano područje ima svoj proračun, prihvatljive aktivnosti i ciljeve. Aktivnosti projekata prevencije imaju za cilj postizanje veće razine otpornosti društva na katastrofe, dok aktivnosti projekata pripravnosti osnažuju pripravnost i podižu svijest o operativnim snagama na području civilne zaštite.

Europska komisija u okviru Mehanizma Unije za civilnu zaštitu sufinancira projekte prevencije i pripravnosti do 75% ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta (ostatak troškova mora biti sufinancirano iz drugih izvora). Maksimalan iznos sufinaciranja od strane Europske unije je 800.000 eura po projektu. Projekti su međunarodnog karaktera i moraju uključivati tri države. Prihvatljive su države članice Mehanizma, zemlje IPA II i zemlje europskog susjedstva.

Detalji o uvjetima poziva i dokumentacija mogu se pronaći na službenoj stranici Opće uprave za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/ucpm/calls/ucpm-2017-pp-ag.html

Rok za dostavu projektnih prijedloga putem elektronskog sustava je 11. svibnja 2017. godine do 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.
Priloženi dokumenti: