Područni uredi

POZIV ZA MEDIJE

duzs

Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s Veleposlanstvom Francuske Republike organizira seminar „Tehnike izvlačenja i spašavanje žrtvi iz vozila koja koriste nove izvore energije: rizici i mjere sigurnosti“.

Seminar se održava 28. i 29. ožujka 2017. godine u Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja Ksaverska cesta 107, Zagreb, a provode ga dva francuska instruktora iz nevladine udruge „PUI – vatrogasci za hitne međunarodne intervencije“.

Za potrebe provedbe seminara iz Francuske su u DUZS dopremljena 4 nova neregistrirana hibridna vozila marke Renault, koja za pokretanje koriste dva izvora energije (kombinacija dizelskog motora s elektromotorom) te će u potpunosti biti na raspolaganju za sve predviđene aktivnosti polaznika. Hibridni automobili odnedavno su postali vrlo popularni jer imaju znatno manju emisiju štetnih plinova koji onečišćuju zrak i uzrokuju kisele kiše (CO2 i drugi). Polaznici seminara su službenici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te službenici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vas na pokazni dio seminara koji će se održati sutra, 29. ožujka 2017. s početkom u 9:00 sati (Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja Ksaverska cesta 107, Zagreb). Pokaznom dijelu seminara prisustvovat će Francuski veleposlanik Nj. E. Philippe Meunier s izaslanstvom. U sklopu praktičnog dijela održat će se vježbe na vozilima uz korištenje najsuvremenije opreme za tehničke intervencije.

Dodatne informacije: Sanja Smetiško Gašparić, 01 38 55 942, 091 112 10 23

Priloženi dokumenti: